Най-добрите сайтове за залагания на конни надбягвания България 2024

Въпреки популярността на отборните спортове, някои от най-добрите сайтове за залагания на конни надбягвания имат изключително значение. Това, което ги прави уникални е, че те предават на живо състезания от различни точки, което позволява повече възможности да залагате със самочувствие от комфорта на собствения ви дом.

Ако се интересувате от повече от конни надбягвания, проверете нашите предложения за сайтове за залози и бонусите, от които ще можете да се възползвате.

Къде да направите залозите си? Най-добрите сайтове за конни надбягвания

Ако сте решили да правите залози на бъдещи конни надбягвания, първото нещо, от което се нуждаете, е платформа за спортни залози, която се е специализирала в конните надбягвания. Всички букмейкъри ще ви дадат възможност да правите залози на конни надбягвания, но изживяването ви ще се различава между различните платформи. Например, не всички букмейкъри ще ви позволят да гледате състезанието след като сте сложили своя залог, нямат промоции или информация на живо, или път не предлагат най-добрите коефициенти. Ние също сме изброили най-добрите приложения за залагане на конни състезания, защото ще разберете, че не всяка платформа предлага добро изживяване.

Има различни места, на които ще можете да започнете вашето приключение, но ако искате да започнете направо със залозите, ето някои сайтове за залагане на конни надбягвания:

Read More
MIN DEPOSIT
100% бонус за депозит
MIN DEPOSIT
WAGERING
Само нови клиенти. Прилагат се правилата и условия, 18+,
MIN DEPOSIT
100% + 200 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ
MIN DEPOSIT
WAGERING
Само нови клиенти. Прилагат се правилата и условия, 18+
MIN DEPOSIT
€500 + 200 безплатни завъртания
MIN DEPOSIT
WAGERING
Само нови клиенти. Прилагат се правилата и условия, 18+
MIN DEPOSIT €5
20 % БОНУС ДО € 500
MIN DEPOSIT €5
WAGERING
Само нови клиенти. Прилагат се правилата и условия, 18+,
MIN DEPOSIT
€1000 + 125 безплатни завъртания
MIN DEPOSIT
WAGERING
Само нови клиенти. Прилагат се правилата и условия, 18+,
MIN DEPOSIT €10
€1600 депозит бонус
MIN DEPOSIT €10
WAGERING 70x
Само нови клиенти. Прилагат се правилата и условия, 18+,
MIN DEPOSIT €30
100% до €300 + 100 безплатни завъртания
MIN DEPOSIT €30
WAGERING
Само нови клиенти. Прилагат се правилата и условия, 18+,
MIN DEPOSIT €10
до €333 + 300 безплатни завъртания
MIN DEPOSIT €10
WAGERING
Само нови клиенти. Прилагат се правилата и условия, 18+,
MIN DEPOSIT
€500 + 140 безплатни завъртания
MIN DEPOSIT
WAGERING
MIN DEPOSIT
До €333 + 99 безплатни завъртания
MIN DEPOSIT
WAGERING
Само нови клиенти. Прилагат се правилата и условия, 18+,
MIN DEPOSIT
ДО € 300 + 100 БЕЗПЛАТНИ ЗАвъртания
MIN DEPOSIT
WAGERING
Само нови клиенти. Прилагат се правилата и условия, 18+,
MIN DEPOSIT
MIN DEPOSIT
WAGERING
MIN DEPOSIT
€2500 БОНУС + 250 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ.
MIN DEPOSIT
WAGERING
MIN DEPOSIT
100% до € 300 + 100 безплатни завъртания
MIN DEPOSIT
WAGERING
MIN DEPOSIT
ДНЕВЕН КЕШБЕК ДО 20%
MIN DEPOSIT
WAGERING
MIN DEPOSIT
ДО 200 ЕВРО + 220 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ
MIN DEPOSIT
WAGERING

История на конните надбягвания

Сведения показват, че хората започнали да залагат на конни надбягвания през ранните векове. Залози имало дори когато хората яздели конете или били в карети. Доказателства за това има от периода на древните Гърци до 700г. пр. н.е.

Въпреки че състезанията съществуват от периода на древна Гърция, популярността им започнала да нараства през 17в., когато Крал Джеймс финансирал спорта, което дало началото на „Спорта на кралете“. Той бързо добил популярност сред английските аристократи. 

Всички големи състезания, които ще видите днес, имат корени още от 1700г. Тогава стана време да има регулации за развъждане и за самия спорт. Състезанията станали още по-популярни с вековете и в момента е едно от най-гледаните неща. Още повече, възможностите на интернет още повече улесняват всички да записват и да следят всяко едно предстоящо събитие. Това е едно от най-гледаните неща, особено в Обединеното кралство и Ирландия, като това е подпомогнато от факта, че повечето сайтове за залози предлагат стрийминг на живо за конните надбягвания, на които залагате. 

Видове конни състезания 

Ще намерите залагането на конни надбягвания за интересно и забавно, заради различните и разнообразни събития. 

Първият вид залози, който ще разгледаме, са правите състезания, където надбягването се случва в права линия или на крива писта. Победителят се определя от това, кой пресече финалната права първи. Правите състезания могат да са на трева или на писта с всякакви условия. Вторият тип състезания е състезанието National Hunt. Там има и препятствия, като огради, които конете трябва да прескачат. 

Състезанието National Hunt има две категории- стипълчейз и hurdle. Разликата между двете е, че при стипълчейз конете прескачат солидни и по-виски огради от тези при обикновените препятствия. Стиплчейзите също така имат водни скокове и отворени ями, което добавя още повече към вълнението. 

Можете да правите залози на прави състезания и на National Hunt. Още повече, двата вида състезания ще имат категории, базирани на опита на конете и възрастта им. Разстоянието, което се покрива по време на състезанието също има ключова роля в определянето на категорията на коня. 

Може да се обърквате, когато чувате препятствия, стипълчейзи, бъмпери и още. Новите играчи често имат затруднения да разберат термините и различните видове състезания, а това ще е предимство. Това да знаете повече за състезанията и терминологията ще ви помогне да се чувствате комфортно в спорт, който често има крале и кралици с големи банкови сметки. 

Прави състезания

Сайтовете с конни надбягвания предлагат възможността да правите залози както на прави състезания, така и на National Hunt. Това, което различава двете са препятствията. Конете трябва да тичат до финиш линията при правите, както на права писта, така и да крива. Това е най-простият вариант на конни надбягвания и изисква сила, издръжливост и скорост. Освен това, състезанието тества преценката и опита на жокея. 

Разстоянието, което жокея покрива на правите състезания варира от 5 фърлонга до две мили. Най-късите състезания са „Спринтове“, а най-дългите- Стайърс. Останалите дължини са в категорията „Средна дължина“. Когато планирате да правите залози на престижни състезания, като петте Британски класики, те обикновено покриват повече от средните дължини. 

Ще видите прави състезания на обикновена трева или на изкуствена повърхност. Тези на трева тестват уменията както на жокея, така и издръжливостта и умението на коня. Предимството на синтетичните повърхности е липсата на лошите условия. Ще срещнете различни категории базирани на това колко е важно състезанието и нивото на състезаващите се коне. 

Престижни и широкоизвестни състезания са Петте Класики. Royal Ascot играе основна роля, като дава начало на годината със състезанията и най-вероятно е и най-известното от всички. 

Стипълчейсъри и препятствия в състезанието National Hunt

Конните надбягвания в състезанията National Hunt включват прескачане на препятствия. Това обаче не винаги е трудно. Ще срещнете много състезания които се случват на правите, още познати като „бъмпери“. В тези състезания няма препятствия. Обикновено оградите са с такъв дизайн, че да бъдат подходящи за конете, които досега не са участвали в National Hunt. Състезанието ще бъде добро начало и дава възможност на жокеите да се научат да контролират конете си по време на скоковете. 

Ще видите две категории препятствия в National Hunt: стипълчейз и hurdle. При hurdle състезанията, конете прескачат пред препятствия, които не могат да нанесат вреди по конете. Горната част на оградата се откача и гарантира пълната безопасност на коня. Бариерата не се разпада при удар, а височината на оградата е 3 фута и 6 инча. 

Когато сложите залог на стипълчейз, уверете се, че залагате на опитен жокей и кон. В стипълчейз състезанията, конете трябва да внимават и да избягват контузии. Също така те трябва да прескачат ями и вода. Тук бариерите са по-високи и усилени, а някъде ще видите и храсти като бариери, заради по-малката опасност от вреди, когато конете ги прескачат. 

Повечето събития със конни надбягвания се случват през пролетта и есента, защото земята е мека, което подсигурява минималният шанс за контузии както при конете, така и при жокея, при инцидент. 

Когато говорим за правите състезанията от National, ще имате система с оценки, които разделя конете и жокеите според опита им. Например, най-добрите жокеи и коне са с оценка 1. 

Това оценяване е станало изключително важно при разделянето на категориите, базирайки се на възрастта и уменията на конете, както и разстоянията, които покриват. Ще имате категории за юноши, новаци и отворени категории. 

Както името казва, състезанията за юноши са отворени за 3-годишни коне, когато състезанията са между Октомври и Декември. 4-годишните коне могат да участват в състезанията от това събитие между Януари и Април. 

Състезанията за новаци са за коне, които все още нямат печалба на сметката си. За щастие обаче, отворените категории нямат ограничения. Когато кон участва за пръв път в състезание, се нарича „девойка“. Има няколко такива състезания в категорията.

Класификации в състезанията

Във всяко състезание от National Hunt и правите писти, има серии за класификация, които определят паричните награди и престижа. Освен това те показват нивото на жокеите и конете. Група 1 е за най-добрите и в нея се включват най-добрите коне и жокеи и идва с високи залози. 

Група 2 и 3 са от по-слабите и ще имат коне с по-ниска издръжливост, сила и умения. Последните категории са от хендикап състезанията. 

За състезанията от National Hunt, състезанията от Група 1 са с най-добрите коне и жокеи. След това отиваме на ниво 2 и 3, хендикап и бъмперите. Групите се класифицират от 1 до 7- обаче повечето от състезанията спадат към първа група. 

Като нов играч, винаги е объркващо да чувате термините Ниво 1, клас 6 или оценка 3 и 1, когато гледате конни надбягвания. Разбирането на терминологията помага да изберете най-добрият клас и оценка в зависимост от сумата, която искате да заложите. 

Оценяване в National Hunt

Ако искате да направите залог при състезанията от National Hunt, изключително важно е да се фокусирате върху клас 1, освен ако не сте опитни. Ще видите, че повечето състезания в тази категория са с високи оценки на конете. Ще има и подкатегории, където има Оценки 1, 2 и 3. Последните в списъка са „listed“ състезанията. 

Състезанията с оценка 1 са най-престижни, като всеки сезон има само 30 състезания от тях. Там ще видите най-добрите коне и жокеи, с високи парични награди. Ако искате да направите залог в сайт за залози на конни надбягвания, ще искате да покриете всички състезания с оценка 1, като Състезанието на Крал Джордж VI, Grand National и златната купа на Cheltenham. Това са известни състезания, които дават най-големи награди за победителите. 

Състезанията с оценка 2 са под тези с оценка 1. Тук теглото, с което може да участва конят се определя от два фактора- тегло спрямо възраст и оценки. Ако се определя спрямо тегло за възраст, е възможно конят да участва в състезание с малки наказания от минали победи. За категорията с оценка, има строг лимит на теглото. 

Следващият в редицата са с оценка 3, което е ценен открит хендикап.Има по-голям акцент върху оценката, постигната от кон в състезанията с хендикап. Последните в списъка са „listed“ състезания. Системата е същата като при клас 3, но с коне и жокеи с по-малко опит. . 

След това идват клас от 2 до 7, където ще имате разделение между конете. Дивизиите се базират на качеството на конете и това е ниво за оценка. Помнете, че състезанията от клас 3 имат по-големи шансове за печалба от тези в клас 4. За да могат конете да участват в по-висок клас, трябва да имат по-добра оценка. 

Оценка на правите състезания 

Ще намерите 3 различни групи за оценка: Класически, Касл 1 и Клас между 2 и 7. Класическите състезания са връхната точка на конните надбягвания. Те включват коне, които са само на 3 години. Това са най-старият вид състезания и там има победители, които остават в историята на спорта като легенди. Ще намерите 5 групи класически състезания: 1000 и 2000 гвинеи, Epson Oaks, Epsom Derby и Св. Леджър, като последното е най-старото, датиращо от 1776г. 

След това ще видите Клас 1 и Клас от 2 до 7. В клас 1 са най-добрите от най-добрите при правите състезания, където изискванията определят тежестта на коня. Състезанията от клас 1 имат допълнително класифициране, което ги прави вълнуващ избор за залагане. От различните класификации, Pattern състезанията държат най-високата позиция от трите групи в низходящ ред, като се подреждат по важност и качество. 

Следващите от Клас 1 са „listed“ състезанията. След тях са Клас от 2 до 7. След края на състезанието, Федерацията по конни спортове прави оценка на конете според тяхното представяне. Тези оценки определят дали коня може да продължи в своята група, за има баланс в групите. Например, всяко хендикап ниво си имам определен клас, например клас 2, където конете се разделят между: 86-100, 91-105 и 96-110. Също така ще срещнете класове с много по-ниски оценки, като клас 7, където те варират между 46 и 50. 

Разбирането на всичко това не е необходимо, когато сте нови при залозите. Въпреки това, повечето неща говорят сами за себе си, като Оценките и Групите с най-ниските цифри имат най-добрите коне и най-високите награди. Трябва да обръщате внимание на листите с конете, защото това ще ви помогне да придобиете знания за конете, участниците и най-важната информация, която ще можете да използвате при състезанието. Поради това, че имате различни класове, категории и подкатегории, знанието, което ще придобиете ще ви помогне да направите най-точните залози. 

Залагане на конни надбягвания 

Елемента на залагане е това, което доставя вълнението за много играчи и фенове на конните спортове. С това, че повече и повече хора залагат онлайн, компаниите за залози добавят повече и повече функции и форми на залози, които можете да направите. Те правят отделни промоции за тези, които обичат да залагат на коне покрай най-важните събития, когато ще намерите най-добрите промоции и оферти.

Напрежението, силата, триумфа и разочарованието е това, което прави конните надбягвания толкова забавни. Може да се каже, че без елемента на залог, конните надбягвания не са чак толкова забавни, за разлика от другите спортове като залозите на футбол и голф.

Знанието е силата при избирането на победител, но трябва да помните, че по всяко едно време аутсайдер може да победи фаворитите. Със системата за хендикап, която е създадена за оценяване на състезанията, има много случаи, в които тези оценки са грешни; това предоставя възможност за тези, които разбират спорта и може да придобият преимущество над платформата за залози.

Относно коефициентите на залозите

Преди да решите да направите залог на което състезание сте решили, това да разбирате как работят коефициентите ще бъде много полезно за вас, за щастие, това е лесно. Традиционният начин на изразяване на коефициентите за залагане в Обединеното кралство е дроби. Въпреки това, в няколко от борсите за залагания в Европа, ще видите коефициентите, изразени в десетична форма.

За да разберете по-добре, нека да погледнем следния пример. Шансовете за печалба на определено състезание, които са показани, са 2/1, тогава, печелите 4лв. за всеки залог от 2лв. Следователно, общо вземате 6лв освен ако не използвате промоции за безплатен залог. Когато вземете същия пример в десетична форма, коефициента е дробната стойност плюс едно. Независимо кой вид форма ще изберете, сумата, която печелите, е същата.

С прости думи, десетичните коефициенти ви казват сумата, която взимате от букмейкъра, докато дробните се отнасят за печалбата от даден залог. 

Що се отнася до залозите за конни надбягвания, ще се придържаме към дробните коефициенти. Помнете, че не всички коефициенти са „нещо/1“. Например, ако видите залог, който е 5/1, това означава, че печелите 10лв. за всеки заложени 2лв. Ако спечелите, сумата, която ще вземете е 12лв. Също така ще чуете някой да използва израза 2.5/1. Това означава, че за всеки успешен залог от 2лв, ще печелите 5лв, а когато заложите 4лв, печалбата ще бъде 10лв.

Ако има кон, който е фаворит за състезанието, то коефициента ще спада към категорията „odds-on“. Ако погледнете, ще видите, че стойностите долу в дясно имат по-висока стойност от тези горе в ляво. Например, ако кон има коефициент 1/10, то това означава, че за всеки заложени 20лв, вие ще спечелите 2лв.

Различните видове залози

Сега трябва да знаете какви са различните коефициенти и как работят, и е време да видите различните видове залози, от които можете да избирате. 

Залог за печалба

Въпреки това, че има много видове залози при конните състезания, този тип залог е най-често срещания и най-простия. Ще залагате на кон, който смятате, че може да спечели състезанието. Ако той спечели, залога ви ще бъде изплатен с коефициента, който букмейкъра е задал, когато сте правили залога. Това е най-простата форма на залагане и най-лесната за разбиране. 

Залог за позиция и победа

Това е друг популярен залог при конните надбягвания. С него може да изберете кон, който да спечели или да заеме определена позиция в състезанието. Вие правите два залога при този формат, където единия е за победа на коня, а другия за позиция. 

Правилата и условията за залога за позиция може да варират според броя на конете и вида на състезанието. При този вид залози, вие печелите ако конят спечели или завърши на определената позиция. Букмейкърите ще определят на кои места може да се залага, защото те варират между платформите. Печалбата за залозите от позиции са само част от главния коефициент и варира между състезанията- обикновено е ¼ от основния. 

Например, ако правите залог с коефициент 4/1 на обща стойност 40лв, вие правите два залога- един от 20лв. за победа и още един от 20лв за позиция. Ако коня спечели, взимате 4 пъти по 20лв.= 80лв, както 20-те от залога. Общо ще вземете 100лв.

Освен това, ще получите и печалбата за позиция, ¼ от 4/1, което е 1/1. В този случай, ще получите 20лв. заедно с първите 20лв. Общата сума, която ще вземете е 140лв. Ако коня финишира трети или четвърти, ще изгубите първоначалния залог от 20лв. Обаче все пак ще направите печалба от 20лв.

Залозите от този вид са печеливши за коне, които имат големи коефициенти, защото дори и да направите грешен избор, все пак може да спечелите от позицията. Избирането на този тип залог също така е удобно и при аутсайдерите и ще може да се направи печалба дори и конят да не спечели.

Единичен залог

При единичните залози, вие залагате за определено събитие. Например, ако правите залог на Tiger Roll на 2:30, той се превръща в единичен. Може да бъде както единичен, така и двоен. 

Няколко залога

Следващта форма на залози при конните надбягвания са няколкото залога. Ще срещнете различни видове в тази категория. Ще имате единични, двойни както и невероятни „Голиат“, които включват 247 залози. 

Когато срещнете сайт за конни залози, който предлага опцията да правите няколко залога, за да се подсигурите, че имате всички детайли, преди да изберете какъв залог да направите. Например, по-лесният вариант на няколкото залога са двойните, включващи залози на две различни събития. 

Когато вземате горният пример в предвид, може да правите двоен залог на коня Tiger Roll да спечели състезанието от 12:30 на коефициент 2/1 и на друг кон, на име Cue Card, на събитие от 15:00 в Уедърби. Ще имате печалба само ако спечелите и двата залога. Ако направите залог с 2лв, и и двата залога спечелят, печалбата ви ще бъде 12лв. Първото състезание ви дава 6лв.(4лв. печалба и залога от 2лв. а втория залог ще ви даде още 12лв., като печалбата е 10лв.

Когато срещнете тройни залози, трябва да правите три избора. Въпреки че се наричат многобройни залози, тройните често се наричат още акумулаторни или Acca. Ще чуете още четирикратни, петкратни и още, в зависимост от броя на залозите. 

Освен от многобройните залози, които обикновено са прости и лесни, ще видите и много по-сложни комбинирани залози, като „Голиат“. Можете да правите залози на всякакви показатели. Например, ако имате 4 показателя, ще можете да покриете двойни, четворни и тройни показатели в единичен залог. Залога „Yankee“ е от 11 части, с 6 двойни, 4 тройни и 1 четворен. Трябва да спечелите поне два от показателите си, за да спечелите. Поради факта, че залога е от 11 селекции, залог с 2лв. ще струва 22лв.

Екзакта

Когато правите прави прогнози при конните надбягвания, уверете се, че избирате двата най-добри участници от състезанието в точната подредба. Ако правите подобни прогнози в състезанието, коефициентите са за определен изход от събитието. Следователно, изходът от първите и вторите надбягвания (които избирате според състезанието) ще бъде 12/1, а за да спечелите състезанието, трябва да познаете точният изход, това е единственият начин да спечелите. 

Обратна „Екзакта”

Тук принципът е както при Екзактата, само че трябва да познаете кои коне ще са в челните позиции, но не и точното им разпределение. Това е залог с двоен механизъм, където залог от 20лв ще ви струва 40лв.

Трифекта

Това е прост механизъм на залагане. Определянето на конете във водещата тройка и точното им класиране е начинът, по който можете да спечелите този залог. Много е трудно да се направи и това е показно от коефициентите, които букмейкърът предлага. 

Правило за намаляване на залозите

Това да разбирате коефициентите е изключително важно, когато правите залози на конни надбягвания. Това правило изисква допълнително обяснение и затова, не можем да го пропуснем. Най-важното нещо, което трябва да имате в предвид, когато правите такива залози, е възможността да правите късни изтегляния. В този случай, коефициентите се променят. 

Коефициентите обикновено се определят според броя коне участващи в състезанието. Обаче ако има късно изтегляне на състезател,  поради травма или лоши условия на пистата, тогава коефициентите спадат под условието на намаляване на сумите. 

Ако има някаква промяна в участниците след последните обявления, коефициентите за печалба ще се намалят според това. Залозите, направени на отпадналите участници могат да бъдат събрани, а печалбите, които ще бъдат изплатени на победителите, ще бъдат по-малки. Сумата, която се премахва от състезанието зависи от залозите, направени за отпадналите коне. 

Например, ако кон фаворит с коефициенти 5/1 или ⅕ не участва в състезанието, намалението в сумите ще бъде голямо, поради факта, че конят е имал голям шанс да спечели. Подобно, когато кон с коефициент 100/1 не се състезава, сумата няма да стане много по-малка, заради малкото влияние на коня. 

Таблица със намаления 

Следната таблица показва намаленията базирайки се на коефициентите за печалба, в зависимост от коня, който няма да участва. Коефициентът по време на поставянето на залога и удържаната сума в паунда (или еквивалентна валута) от печалбите: 

1/9 или по-малко = 90p

2/11 до 2/17 = 85p

¼ до 1/5 = 80p

3/10 до 2/7 = 75p

2/5 до 1/3 = 70p

8/15 до 4/9 = 65p

8/13 до 4/7 = 60p

4/5 до 4/6 = 55p

20/21 до 5/6 = 50p

Evens до 6/5 = 45p

5/4 до 6/4 = 40p

13/8 до 7/4 = 35p

15/8 до 9/4 = 30p

5/2 до 3/1 = 25p

10/3 до 4/1 = 20p

9/2 до 11/2 = 15p

6/1 до 9/1 = 10p

10/1 до 14/1 = 5p

Над 14/1 = без намаление

Пример за правилото за намаление

Ако сайт за залози на конни надбягвания предлага шанс за направите залог на състезание и фаворитът бъде изключен в последния момент с коефициент 2.0, ще загубите 45p за всеки паунд, ако спечелите състезанието. Следователно, ако конят спечели при 10/1, а сумата на залога е 20лв, ще получите 110лв., защото загубата ви ще е 95лв.

Обратното, ако конят, който не участва има коефициент от 10/1, ще имате намаление на печалбата си от 10лв. Повечето от сайтовете за залози са премахнали това правило, което означава, че ако се регистрирате, приемате това условие и ако определен кон се откаже от състезанието, няма да имате правило за намаляване.

Как да спечелите при залозите на конни надбягвания? 

Като нов играч, най-вероятно се чудите дали е възможно винаги да изберете победителя. За жалост, не е възможно и ще загубите повече пари, отколкото ще спечелите при своите залози. Има професионалисти, които успяват да победят коефициентите, но все пак, ако не планирате да правите кариера, трябва да го гледате като начин да се забавлявате. 

Информацията по-долу ,обаче, може да ви помогне да увеличите шансовете ви за печалба. 

Научете информацията за конете

Основното предимство на състезанията с коне е информацията, с която разполагате, когато планирате да направите залог. Статистиката и данните за предишни надбягвания ще ви помогнат да предвидите изхода. Разбира се, шансовете за печалба ще се променят от едно състезание до друго, но все пак, тази информация може да ви помогне да разберете кои коне не могат да се справят при определени условия, писти или сезони. 

Голямото разнообразие от информация, която имате за конете и жокеите, заедно със състезанията, пистата и сезоните, ще ви помогнат да изберете победителя, а не да избирате по любим номер или цвят. Най-важният фактор, когато решавате да направите залог, е скорошното представяне на конете. 

Информацията е предоставена на сайта, приложението или платформата за конни залози. Тя ще включва брой участници, последните състезания на конете и техните позиции на финала, пистата, теглото на коня, клас на състезанието, ниво, умение на треньора и още. 

Разбира се, поради това, че това са важни фактори, коефициентите ще бъдат съобразени с тях, защото и букмейкърите имат достъп до тях. Ако успеете да намерите и най-малката подробност за любимия си кон, например, че е завършил 5-ти в последното си състезание или дали е подобрил скока си, това може да е много важно за залога ви. Разбира се, има информация, която букмейкърите може да нямат на сайтовете си, като например операция за лекуване на проблем с дишането, което означава, че коня може да подобри представянето си в следствие на процедурата. 

Разбира се, букмейкърите не се концентрират върху тази информация, когато определят коефициентите си, така че ще имате предимство ако направите проучването си правилно.

Следете коефициентите: стриймъри и дрифтъри

Ще чуете терминът „следене на парите“. Това е често срещана стратегия при залози на конни надбягвания, която се използва от играчите. Тя разчита на това да се движите с информацията в платформите за залози, която отразява промените според вътрешните данни. Няма гаранции, но е добро начало за новите играчи, за които събирането на информация е трудно, или пък просто нямат време да учат статистики и резултати от предишни състезания. 

Например, следвайки тази стратегия, ще заложите на кон, чиито коефициент е спаднал до 12/1 от 18/1, защото може да има информация, че професионалист в залагането има информация за този кон и са видели нещо, което да ги накара да заложат за него. Възможно е да се включите достатъчно бързо и да заложите, когато коефициента е 12/1, защото може да падне още. 

Логиката на това е като купуването на акции от компания, в която ключов инвеститор или директор инвестира голяма част от парите си, след като получи важна информация. 

Ако се чудите какво са дрифтърите, те са обратното на стриймърите. Ще правите залози на коне, чиито коефициент се увеличава. Възможностите за печалба може да се променят според условията. Затова, внимателният подход е ключов когато избирате кон и наблюдавате както стриймърите, така и дрифтърите.

Големи конни състезания 

Сега след като имате повече знания за залозите на конни състезания, е време да научите големите събития, които се случват. Добрите познания на тази тема ще ви помогне да направите план и да събере информация за конете и жокеите. Тази информация ще ви помогне да предвидите изхода от състезанието и да направите печалба от залога си. 

Събития като Grand National не се нуждаят от разяснения. Сигурно сте чули за Cheltenham и още няколко турнира. Обаче, продължете да четете, за да разбере повече за най-големите прави и National Hunt състезания в календара.

Victor Chandler Chase (Ascot)

То се провежда средата на Януари, като наскоро е добавено в състезанията с оценка 1. 

Състезанието се провежда на Ascot пистата, като винаги всички билети са разпродадени. 

Champion Hurdle (Cheltenham)

Февруари е месец без състезания, а след това идва Champion Hurdle, където треньорите правят „финни настройки“ на фаворитите си, като фестивала започва със състезания. Накратко, Champion Hurdle е най-престижното събитие от всички Hurdle състезания през годината. То се случва на разстояние от 2 мили и 110 ярда, с 8 възможни пропуска на препятствия. 

Queen Mother Champion Chase (Cheltenham)

Това състезание се провежда на втория ден от фестивала Cheltenham. То е с оценка 1, дължина от 2 мили и е първокласното събитие за минимално разстояние, изминато за една календарна година. Надпреварата получи титлата през 80-те години на миналия век в чест на 80-ия рожден ден на Кралицата и е вълнуващо, както всички други събития на фестивала. 

Stayers’ Hurdle (Cheltenham)

Този вид доказва и показва важността на събитията от световна класа на фестивала Cheltenham. Всеки ден е различен и ви предоставя всичко, което ще искате да видите на събитие с конни надбягвания. Това състезание протича на третия ден и се състои от 12 препятствия за прескачане, с дължина на пистата от 3 мили. Преди е било наричано „World Hurdle“, преди да промени името си на сегашното. Всички участващи коне трябва да имат отлична издръжливост, за да завършат състезанието и да бъдат победители.

Пол Никълс тренирал Френският кастр „Big Buck“, който спечелил събитието 4 поредни пъти от 2009 до 2012. За жалост, заради контузия през 2013г. конят не могъл да участва повече в състезания.

Златната купа на Cheltenham

Златната купа на Cheltenham е над всички останали събития на фестивала. Има най-добрите участници на скокове, избрани както според брой спечелени състезания, така и по известност. Ще видите, че това е най-високоуважаваното събития сред състезанията извън хендикап. 

Преди да изберете на кого да заложите, съберете пълната информация за конете, жокеите и треньорите, това е ключово. Също така, информацията за предишни победи и шансове за победа ще помогне да изберете победителя. 

Grand National (Aintree)

Това е голямо състезание и обикновено приканва играчи на конни залози, и дори тези, които не залагат, да се опитат да познаят победителя. Състезанието покрива огромната дистанция от 4 мили и 5 фърлонга, с 30 скока, където конете преминават цялата дължина на пистата два пъти. 

Събитието се провежда от 1839 и е в сърцата и умовете на много хора. 

Букмейкърите, залагащите и масата виждат Grand National като част от годината с конни надбягвания, като то тества издръжливостта както на жокеите, така и на конете. Трудно е да познаете победителя от състезанието, защото то е доста дълго. Всичко може да се случи по трасето, което прави задачата ви още по-трудна. 

2,000 Guineas Stakes (Newmarket)

It is the first event of the five Classics that occurs in late April and early May. It is the first one in the flat season racing and for the Triple Crown, which began its journey back in 1809. The race saw the best horses winning crowns, including the Frankel in 2011.  

Залози на „1000 Гвинеи“ (Newmarket)

While the 2,000 Guineas is open for three-year-old fillies and colts, the 1,000 Guineas has only the fillies. It is the second in the five Classics and does not play any second fiddle compared to the older sibling. When you compare the winning time, it is just a second quicker than that of the 2,000 Guineas.

Докато „2000 Гвинеи“ е отворено за тригодишни кобили и жребци, „1000 Гвинеи“ има само кобили. То е втората от 5-те Класики и не отстъпва мястото ти са по-големия си брат. Когато погледнете крайното време, то е само със секунда по-бързо от това на „2000 гвинеи“.

Epsom Oaks (Epsom Downs)

Третото събитие от Класиките и както при „1000 Гвинеи“ е отворено за 3-годишни чистокръвни кобили. Състезанието започнало през 1779г., година преди първото Дерби и притежава висок престиж и невероятна история. 

Epsom Derby (Epsom Downs)

Това състезание се случва през първата Събота на Юни всяка година и се нарича „Дербито“. То е състезание за скъпи коне, като стойността му през 2012 е била 2,750,000лв. Има най-високи почитания сред Класиките и е в средата на Triple Crown. 

Тук и кобили, и жребчета могат да участват в състезанието, като разстоянието е 1 миля, 4 фърлонга и 10 ярда. Това е оригиналната писта, но състезанието понякога се появява на писти из целия свят. 

Златната купа (Ascot)

Това състезание се случва през Юни месец и няма нищо общо със Златната купа на Cheltenham. Правата писта се фокусира на стейъри, като е длга 2 мили и 4 фърлонга, най-дългото сред този вид състезания. То е част от групата на Royal Ascot и е видяло няколко победителя през годините. 

Св. Леджер (Doncaster)

Това е най-старото състезание сред Класиките и е започнало през 1776г., което е същата година на подписването на декларацията за независимост на САЩ. През 1800г. кон е участвал в двойното състезание- Дербито и Св. Леджер, което му е спечелило статут на Шампион. Triple Crown не е виждала победител от много годино, но през 2012 Камелтън бил близо до победата след като спечелил както Дербито, така и 2000 Гвинеи, пред да стане втори след Енк, конят на САЩ. 

Състезанието на Крал Джордж VI (Kempton Park)

Това събитие се случва на Boxing Day и покрива 3 мили и 18 огради за прескачане. То е второ по престиж състезание след Златната купа на Cheltenham.Това е състезание, което завладява въображението ви както за залагащите, така и за състезателното братство. Това, което прави състезанието интересно, е способността му да създава извесни за играчите резултати. Например, Karuto Star има 5 победи в 6 години, а Desert Orchid има 4 победи за 6 години. 

Какво е залагане Totepool?

Този вид залог е различен, когато бива сравняван с обикновените залози на конни надбягвания. Тук няма печеливши коефициенти и всичко зависи от заложените пари и хората, които залагат на конете. Също така залозите са познати като „parimutuel“. Ако кон спечели, победителите поделят спечелената сума по равно, след като букмейкъра прибере своята печалба. 

Можете да правите стандартните залози, които сме описали по-горе, но и някои други. От различните залози, които можете д направите, са този за залог на няколко състезания, който ви позволява да спечелите много пари, дори и джакпот. 

Ще срещнете състезания, в които можете да залагате на първите 6 печеливши коня от избрани състезания. Ще ги избирате от излъчваните състезания по различните писти. Ако сте познали и шестте коня с позициите им, печелите,като делите сумата с останалите печеливши. 

Ако спечелите основната наградна позиция, ще се насочите към бонусния фонд за следващата седмица. На този етап, ако изберете победител от номинираната надпревара, ще спечелите огромна сума, към която има и огромен бонус. За вход се изисква залог от 4лв, като правите залози няколко пъти с всички комбинации, които може да измислите. Трудността идва заради честите превъртания, но ще има огромни печалби, които са сравними с националната лотария. 

Най-голямата печалба от това събитие дошла през 2009г., когато печалбата и бонуса се равнявали на общо 7млн. лв. Средната стойност на джакпота само през 2012 била над 320 000лв. като имало повече от 14 различни победители, което означава повече от 1 на месец. 

Това показва, че можете да станете част от печелившия отбор, ако предвидите победителя. Ако 320 000лв не задоволяват глада ви, то знайте, че бонусът през 2012г, бил 800 000лв. като е бил спечелен повече от 5 пъти през миналата година. Това са много пари, а когато добавите наградата с бонуса, то накрая ще имате огромна сума пари. 

Чакането на уикенда, през който ще спечелите тези суми изисква търпение. Ако не можете да го намерите и искате да намерите нещо, което да ви включи в конните състезания, можете да проверите tote джакпота. Можете да правите залози, като наградата е подобна на tote scoop6 и се провежда всеки ден без събота. Въпреки че правилата са същите, ще изибрате 6 победителя от първите 6 състезания. Залогът е по-нисък от 1лв.  (с минимална стойност на залога от 2лв.), а средната печалба е по-ниска от 36976.63€ за 2012 г. Успехът му е близо до този на tote scoop6, като през 2011г. наградите стигнали сумата от 6млн. Лв.

Може да използвате размествания, за да изберете всеки от залозите си и да спечелите добра сума пари. Това ще ви помогне да решите кой залог има най-висок шанс да спечели. Вместо да се впускате на сляпо, съберете информацията за конете, които участват в различните събития, защото това ще ви помогне да разберете кои имат потенциал да спечелят. 

Разбира се, това означава, че ще преминавате през страници информация и ще избирате повече от 1 кон. За сметка на това вие увеличавате цената и наградата на вашия залог. Можете да сметнете цената на залога си с броя на конете, които участват. Ако сте избрали два коня за общо 6 кръга, тогава сумата ще бъде 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 = 64. 

Ако превъртанията водят до огромни суми, то професионалните играчи ще се включат и ще разместят залозите си според възможните опции за всяко състезание, като в този случай започват да играят с хиляди левове. 

Всички ще се подготвят да спечелят джакпота, което ще ги доведе до най-големите печалби. За повечето хора шансовете са като печалба от лотарията, което включва забавление и шанс да спечелят огромна сума пари, ако късмета е на тяхна страна.

Гарантирано най-добри коефициенти

Когато залагате на конни надбягвания, Гарантираните най-добри залози имат най-голяма стойност. Много залагащи използват тази опция, за да се подсигурят печалбите си за идните състезания. Ако все още не сте използвали този шанс, сега е време да се замислите къде да слагате залозите си. 

Процесът е прост- ако сте избрали кон, който мислите, че ще победи, а цената е по-висока от коефициента, който сте имали преди, и конят спечели, то тогава букмейкърът ще ви плати най-високата стартова цена. Това означава, че получавате най-добрата оферта независимо по кое време сте направили залога си. 

Нека да ви покажем един пример. Да приемем, че сте заложили на кон А, който има стартов коефициент от 10/1 и той се е увеличил до 12/1. Ако конят спечели, ще имате възможността да вземете наградата си на коефициент 12/1, вместо на първоначалните 10/1. 

Най-добрата част от офертата е възможността и да се прилага автоматично. Трябва да отбележите обаче, че тя не покрива всички залози. Например, ще видите, че в някои платформи тя важи само за определени състезания. Букмейкърите ще ви дадат цялата информация свързана с процеса и с това какво покрива. Прочитането ѝ ще ви помогне да научите много за гарантираните най-високи коефициенти и да се уверите в това, че ще вземете най-високите печалби.

„Няма състезател, няма залог“

Този залог, предлаган от букмейкърите, който покрива предварителните залози. Предимството у е, че ако заложите на определен кон, и той изгуби шанса си да се състезава след слагането на залога и преди състезанието, то вие ще загубите парите си. Обаче, ако направите залога си след крайното обявление, което не е предварителен залог, и конят не се състезава, то парите ви ще бъдат възстановени. 

Причината, поради която букмейкърите избират този тип залози е да привлекат вниманието на играчите, които правят предварителни залози. Много хора не искат да ги използват, защото избраният от тях кон може да не участва в състезанието поради ред причини- контузия, пистата, решение на треньора и др. 

Предварителните залози не подлежат на контрол и гаранции, дори и да са добре замислени от букмейкърите. С функцията „без състезател, няма залог“, букмейкърите предлагат на играчите възможността да залагат без да има риск да загубят парите си ако кон се откаже от състезанието. 

Ще видите, че тази функция е често срещана, когато се включите във по-високия клас състезания, като Royal Ascot и фестивала Cheltenham.

Избирането на гаранцията „няма състезател, няма залог“ може да ви помогне да спестите много пари, ако избраният от вас кон не успее да участва в състезанието. Затова силно препоръчваме да търсите този тип залог в платформите на букмейкърите.

Безплатен залог за отказал се участник

Другата промоция, която ще срещнете са безплатните залози при отказал се кон. Принципът е почти същият като миналата оферта: букмейкърът ще ви върне парите ако кон не участва в състезание. Единствената разлика е, че тук ги получавате като бонус кеш или безплатен залог вместо да ви върнат парите. 

Стрийминг

Предаваето на живо е друга функция предлагана от платформите за залози, която позволява на играчите да гледат всички конни надбягвания през деня директно са сайта на букмейкъра. Повечето от тези стрийминг услуги са безплатни, но трябва да сте направили залог на състезанието. След това ще получите достъп до състезанието докато конете не пресекат финалната права и не излязат официалните резултати. 

Въпреки че тази функция е често срещана сред няколко сайтове за залози, трябва да разгледате, за да намерите мястото, което дава „най-добрите цени“. Това означава, да можете да гледате цялото събитие само с един залог или дори да имате достъп до стрийминг услуги цял ден за определена сума. Ще имате възможност да залагате през телефона си и да гледате състезанията във високо качество. Ако това ви вълнува, то за вас букмейкърите, които предлагат тази функция, ще са с предимство. 

Залагане по време на състезание

Още познато като залог на живо, това не е нещо ново за индустрията. Рядко обаче се намират подобен тип залози при конните надбягвания. Причината е, че състезанията не продължават много дълго време, което не дава на букмейкърите достатъчно време да променят коефициентите. 

Избирането на победител при конните надбягвания

Лесно е да се каже, че можете да познаете победителя на конни спортове. Показно е от всички фактори и детайли, които трябва да вземете под внимание, когато избирате кой кон ще победи. Това включва треньор, жокеи, настилка, атмосферни условия, писа и др. 

Ако имате достатъчно информация свързана с конете и събитието, то е време да се включите и да изберете най-добрия за вас сайт, за да заложите на вашите фаворити. Уверете се, че платформата, която изберете има добра репутация и предлага отлични промоции и функции за нови регистрации.

Заключение

Няма тайна за познаването на победителя в конните надбягвания. Обема данни и информация, който съберете обаче, може да ви помогне в избора ви и да спечелите. Освен това, ако се насочите към сайт за конни залози, който предлага най-добрите коефициенти, ще увеличите още повече печалбите си. 

В допълнение на данните, които имате, следните съвети ще ви бъдат от полза, за да избегнете катастрофа:

  • Убедете се, че не залагате често на фаворитите, защото те често имат най-лошите коефициенти. 
  • Следете жокеите и треньорите, защото това е ключово при избора на кон. Съберете всичката информация, която можете, защото това ще ви помогне да спечелите залога си. 
  • Освен събирането на информация, свързана с текущите и предишни състезания, гледайте предварителните състезания. Те ще ви дадат допълнителна информация, както и данни за теглото на конете. След това може да започнете да правите своите предположения за изхода от състезанието. 
  • Сравняването на коефициентите е ключово дори и да имат любима платформа за залози. Доброто проучване може да направи огромна разлика в печалбата. 
  • Способността да контролирате сметката си е много важна част от залозите на конни надбягвания. Не можете да контролирате много от състезанието, но можете да контролирате банковата си сметка, за да избегнете големи загуби. Не разчитайте на единични залози, защото има много голям шанс от загуба. Научете се да балансирате и менажирате  парите си по-равно между залозите, защото това ще ви помогне да сведете загубите до минимум. Освен това, ако букмейкърът предлага огромна сума за ранен cashout, то вземете парите си. 

Както обикновено, тук трябва да сте над 18г., за да имате възможност да участвате в залози на конни надбягвания. Всички сайтове, които препоръчваме са легални и лицензирани. След успешна регистрация, букмейкърът ще потвърди възрастта ви, след което ще получите всички промоции и бонуси и ще имате достъп до залозите. 

Конните състезания са станали известно събитие по света с повече от 20 милиарда лева направени залози. Непредвидимостта и скоростта на събитията ги правят пленителни. Спорта достига най-високите си нива за популярност досега и затова не е изненада, че няколко онлайн платформи създадоха изцяло нова категория, фокусираща се единствено върху залагания на конни състезания. 

По-добър начин, по който можете да изберете в кой сайт искате да залагате е да научите какви функции предлага на клиентите си, какви промоции има, поддръжката към клиентите, методите за теглене на пари и др. Ние сме направили отделни ревюта на всеки букмейкър, струва си да ги проверите. 

Всички наши ревюта покриват неща като разплащателни методи, мерки за безопасност и удобството на всеки един от сайтовете. Ние също така отделяме много внимание да се уверим, че всеки сайт е безопасен и сигурен, което ви позволява да депозирате средствата си без никакви съмнения!

Избирането на кон, който да спечели е трудно, както и избирането на букмейкър. Ако подходите внимателно, можете да смалите списъка с платформи и да изберете тази, която най-добре пасва на изискванията ви.

Избере сайт и започнете своята кариера в залозите на конен спорт или просто залагайте за удоволствие! Изборът е ваш!